Daniel Smalley, un cercetător de la MIT, a realizat un ecran holografic folosind un cip creat chiar de el şi care nu costă mai mult de 10 dolari.

Pentru a produce holograma Smalley şi colegii lui au folosit un cristal mic de niobat de litiu. Sub suprafaţa cristalului, acesta a creat nişte canale microscopice denumite “waveguides”, care limitează lumina care trece prin ele. Pe acestea, el a pus un electrod de metal care produce o undă acustică. Fiecărui canal îi corespunde un rând de pixeli din imaginea finală. Fascicule de lumină roșie, verde și albastră sunt trimise pe fiecare canal și frecvențele de unde acustice care trec prin cristal determină ce culori vor forma imaginea finală. Aceasta este, de asemenea, o modalitate mult mai eficientă de afișarea imaginilor decât cea utilizată de către un televizor LCD.

"Ce este cel mai interesant este că o platformă precum cea creată de mine  este diferită de orice alt tip de modulator de lumină spațială utilizat pentru video holografic ", a declarat Smalley.

Acest lucru înseamnă că nu suntem prea departe de televizoarele holografice.