Astfel, începând cu 4 iulie 2018, noul plan tarifar Mobil 5, de 5 euro / lună, fără perioadă minimă contractuală, le aduce clienţilor libertatea de a beneficia de internet mobil 4G nelimitat şi minute naţionale nelimitate incluse în abonament, fără nicio obligaţie de a plăti despăgubiri sau taxe de reziliere în cazul încetării contractului. Abonamentul Mobil 5 poate fi achiziţionat fără perioadă minimă contractuală la un preț promoțional de 5 euro de către orice client de servicii mobile care are sau va opta şi pentru servicii fixe de la Telekom. În alte condiții, oferta este disponibilă de la 7 euro pe lună pentru clienții serviciilor mobile.  

“Tinerii nu vor să fie constrânşi, de aceea majoritatea aleg cartele. De asemenea, majoritatea clienţilor nu mai vor să fie legaţi la abonament prin achiziţia unui telefon”, spun oficialii Telekom. „Nicăieri în Europa nu există o ofertă asemănătoare”, a declarat şi Miroslav Majoros, CEO Telekom România. 

În trimestrul doi 2018, oferta #Netliberare a condus la o creştere cu 37% a vânzărilor de servicii mobile, în segmentul rezidenţial. 

Noul abonament fără perioadă minimă contractuală pentru clienţii rezidenţiali de servicii mobile  vine în continuarea ofertei #Businessliber, lansată în noiembrie 2017 – o premieră pe piaţa locală pentru micii antreprenori şi pentru firmele mici şi mijlocii, constând în eliminarea perioadei minime contractuale şi a taxei de reziliere pentru clienții noului portofoliu Freedom, precum şi în alocarea de internet nelimitat 4G, pe lângă voce şi mesaje nelimitate, de la 5 euro / lună. 

Telekom Romania continuă eforturile și investițiile în dezvoltarea şi extinderea propriei reţele 4G, pentru a le oferi clienţilor cele mai bune soluţii și experiențe de telecomunicații. Astfel, reţeaua 4G Telekom acoperă în prezent 99% din populaţia urbană şi 89,95% din populaţia totală (rurală şi urbană). De asemenea, reţeaua FTTH a atins o acoperire de 2,7 milioane de gospodării. În ceea ce priveşte tehnologia 5G, Majoros a declarat că Telekom poate lansa chiar şi acum o reţea 5G dispunând de suficiente frecvenţe, dar în prezent 5G nu reprezintă o chestiune de viaţă şi de moarte.