Care sunt cele mai bine plătite joburi din România? Acești oameni pot câștiga 5.000 de euro pe lună

Potrivit informațiilor oferite de BestJobs într-o emisiune de la Prima TV, o companie din Iaşi caută un „lead big data engineer”, poziţie pentru care anunţă că va plăti un salariu net de 5.000 de euro pe lună. Acest job poate fi realizat și de la distanță.

Pe lângă acest job, în top 3 cele mai mari salarii în funcţie de domeniu, pe prima poziţie se regăseşte și IT-ul. Tot la Iaşi, o companie recrutează un „security operations engineer” pentru un salariu de 4.000 de euro net pe lună.

Joburile aflate pe locul doi și trei

Pe locul doi se află domeniul construcţiilor. Se caută manageri regionali de vânzări pentru materiale de construcţii în cinci judeţe din ţară: Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. Astfel, oferta salarială este de 2.500 de euro pe lună.

Pe locul trei se află HORECA, arată statistica realizată de BestJobs. În acest domeniu se caută bucătari români pentru hoteluri de 4 şi 5 stele în Irlanda, salariile putând ajunge la 2.500 de euro pe lună, în funcţie de experienţă.

Totodată, o companie din Germania angajează pe diverse roluri de „customer support”, români vorbitori de germană. Ei pot lucra de acasă, iar salariile pornesc de la 2.000 de euro şi pot ajunge la 3.800 de euro pe lună.

În această săptămână, topul domeniilor cu cea mai mare ofertă de muncă, dar şi cu cele mai multe angajări, a fost deschis de vânzări, pe locul doi fiind finanţele, iar pe trei find domeniile de IT și Engineering.

Bucureştiul a fost şi săptămâna aceasta cel mai bun oraş din ţară pentru angajări, aici fiind înregistrate peste jumătate dintre aplicările depuse.

Conform informațiilor transmise de BestJobs, angajatorul cu cele mai multe aplicări a fost săptămâna aceasta o agenţie de consultanţă imobiliară care îşi deschide birouri în România şi angajează câte un „area sales executive”. Acest job poate fi full time sau part time, în funcție de dorință. Mai mult, acesta nu necesită experiență, fiind oferit antrenament în cadrul companiei.

Sursă foto: Dreamstime