Autoritățile din Grecia au introdus o taxă climatică pentru turiști, care se va aplica începând de anul viitor. Decizia a fost luată după incendiile forestiere și inundațiile care au afectat toată țara.

Toți turiștii vor fi obligați să plătească o nouă taxă

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că dorește să mărească finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro.

Anunțul a fost făcut la cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional de la Salonic. În acest context, turiștii care vin în Grecia vor plăti mai mult în viitor. Totuși, valoarea taxei este stabilită în funcție de cazare.

Amintim că Grecia a pierdut 500.000 de turiști din cauza dezastrelor naturale. Peste 27,8 milioane de persoane au călătorit în Grecia din ianuarie până în septembrie 2023.

Turiştii vor suporta costuri suplimentare

În viitor, turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de șapte zile, la un hotel de cinci stele. Comparativ cu taxa de cazare anterioară, turiştii vor suporta costuri suplimentare între unu şi şase euro pe zi.

Chiar și așa, taxa pe climă este sezonieră. Aceste sume vor fi plătite din martie până în octombrie. Ulterior, se plătește o taxă de noapte de până la patru euro pe zi, din noiembrie până în februarie.

Turiștii care preferă să închirieze apartamente de vacanță vor plăti un tarif suplimentar de 1,50 euro pe zi. Pentru o vilă sau o casă închiriată de o familie, taxa va fi de zece euro pe zi.

Grecia este una din destinațiile favorite de vacanță ale românilor

Amintim că Grecia este una din destinațiile favorite de vacanță ale românilor. Autoritățile elene le oferă doritorilor posibilitatea de a se muta în Antikythera, una dintre cele mai frumoase insule ale țării.

Românii care fac acest pas pot primi o casă acolo, dar și o sumă de bani. În ciuda faptului că este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, Antikythera nu este la fel de vizitată. Totuși, cei care au ajuns prin împrejurimi au descris insula ca fiind un paradis. Este perfectă pentru oamenii care-și doresc să aibă parte de multă liniște și un peisaj de vis.

Pentru a beneficia de casă și bani există anumite condiții. Este obligatoriu să va mutați în țară alături de familia voastră. Cei care doresc să facă acest pas, timp de 3 ani, vor primi suma de 590 de dolari în fiecare lună.

Grecia încearcă să sprijine economia țării și să populeze unul dintre cele mai frumoase locuri.