Cei mai mari constructori auto din India, Tata Motors si Mahindra & Mahindra, au anuntat ca vor stopa productia timp de 6 zile in aceasta luna, ca urmare a scaderii puternice a cererii pe fondul criziei economice globale.

Cel mai mare constructor auto din India, Tata, va opri astfel productia in cadrul uzinei de vehicule grele din estul Indiei timp de 6 zile, conform purtatorului de cuvant al companiei. De asemenea, producatorul auto va opri productia timp de trei zile in cadrul unei uzine de autovehicule comerciale.

Vanzarile Tata Motors in luna noiembrie au inregistrat o scadere de 30%, pana la 32.696 de unitati.

Mahindra & Mahindra a anuntat, de asemenea, ca uzinele sale vor fi inchise timp de 6 zile la finele acestei luni. Oficialii companiei au anuntat ca decizia a fost luata pentru a forma un echilibru intre cerere si productie.

In luna noiembrie, Mahindra & Mahindra a raportat vanzari de 11.273 de unitati, in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada din 2007.

Producatorii auto din India au redus preturile in ultimele luni si au introdus facilitati atractive de finantare pentru a ridica vanzarile.

Sursa: The Economic Times