„Atunci când nu ai ce să oferi poporului tău, atunci când nu ai soluții pentru repornirea economiei, atunci când nu ai resurse să mărești pensiile și alocațiile, atunci scoți ultima carte: naționalismul. În vremuri de criză politicienii iresponsabili folosesc această ultima armă sperând să-și salveze scaunul.

Astăzi, Klaus Iohannis și “Guvernul Meu” au ajuns la fundul sacului și în lipsa de soluții la problemele reale ale românilor au început să fluture flamura naționalismului. Cât de nesăbuit trebuie să fii să dai foc la țară doar că să muți discuția de pe criză pe altă teme? Cât de nesăbuit trebuie să fii că atunci când te numești Klaus și Ludovic să devii exponentul naționalismului?”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Postarea lui Tăriceanu

„Domnul Iohannis pare că nu-și amintește decât ceea ce îi convine motiv pentru care încearcă să uite că o lege similară a fost “nășită” de Klaus Werner Iohannis și de Liviu Dragnea în 2013. Evident că am trântit-o în Parlament cum o să o facem și acum. Dar întrebarea rămâne: voia dl Iohannis în 2013 să vândă Ardealul? Dacă da, care era suma?

Dragi români, cred că cei de la Camera Deputaților au făcut o greșeală nediscutand în plen această inițiativa legislativă. Greșeală o vom îndrepta în Senat. Genul acesta de lege nu a apărut pentru prima dată, dar întotdeauna a fost respinsă de Parlament. Dar să mergem și mai departe și să zicem că poate Parlamentul face o greșeală, deși nu a făcut-o până acum, și admite o asemenea lege. De la Parlament legea merge spre promulgare la Președintele României, iar acolo, nu e așa, este apărătorul românilor, Klaus Werner Iohannis.

Astăzi dl Iohannis a făcut cea mai gravă acuzație care s-a făcut în România după decembrie 1989. El a acuzat un partid parlamentar că are o înțelegere ascunsă cu o putere străînă pentru a ceda o parte din teritoriul național. Acest lucru nu poate să rămână așa. Dl Iohannis trebuie să vină în Parlament să aducă dovezile pentru această acuzație gravă. Această acuzație poate avea doar două soluții: ori acuzațiile sunt adevărate și partidul acuzat trebuie să fie interzis, ori Președintele României minte și manipulează și trebuie să-și dea demisia și să sufere rigorile legii”, a adăugat acesta.