"Nu putem să dorim decât ceea ce este realizabil în acest moment. Economia funcţionează bine, avem premisele ca toată gama de măsuri pe care am preconizat-o să o putem implementa, dar fără ca să existe riscul unor dezechilibre macro-economice, fără să existe riscul unui excedent de deficit bugetar şi atunci această măsură va fi luată, dar nu în acest moment. Priorităţile pe care le-am setat şi nivelul de dezvoltare economică, creşterea economică ne permit în acest moment să facem numai ce se vede, rămânând în continuare ca această măsură de eliminare a impozitului pe dividende să fie luată în momentul în care condiţiile bugetare vor fi ameliorate', a declarat Tăriceanu.

Liderul liberal a afirmat că diminuarea veniturilor bugetare, ca urmare a devansării unor măsuri economice de către guvernul anterior, este unul din motivele pentru care a fost amânată eliminarea impozitului pe dividende. "Discuţia pe care am avut cu guvernul anterior a fost următoarea. Noi avem în programul de măsuri diminuarea TVA, scoaterea taxei pe stâlp, acciza de la carburant era programată să se aplice de la 1 ianuarie 2018, devansarea acestor măsuri nu ne-a costat decât 7 miliarde de lei. Vă spun că impozitul pe dividende nu reprezintă nici 10% din cele 7 miliarde. Sunt o serie de măsuri pe care noi am fi vrut să le luăm, dar această diminuare drastică a veniturilor ne obligă la o reeşalonare a lor. Aşa cum merge economia, v-am spus, suntem pe primul loc la creştere economică în UE, anul acesta vom avea un coeficient mult mai ridicat al absorbţiei fondurilor europene, la anul se va accentua acest lucru şi am garanţia că şi această măsură o vom putea implementa', a subliniat Călin Popescu Tăriceanu. Liderul liberal a subliniat că România este printre ţările cu o fiscalitate atrăgătoare şi că mediul de afaceri are parte de un tratament favorabil din partea statului român. 

"Pe măsură ce economia progresează, vedeţi că avem cel mai înalt ritm de creştere economică, sigur că nivelul resurselor la buget va creşte şi va veni destul de repede momentul în care şi această măsură s-o adoptăm. Cred că în România, în ceea ce priveşte nivelul de taxe, suntem într-o poziţie foarte bună şi foarte atractivă odată cu introducerea cotei unice de impozitare, odată cu eliminarea celor 105 taxe şi impozite pe care noi am decis-o. Cred că încă o dată cu diminuarea la 10 la sută a impozitului pe venit, România este printre ţările cu fiscalitatea cea mai atrăgătoare. Nu cred că suntem chiar atât de restanţi în această privinţă, adică şi această măsură dacă o vom adopta, voi fi extrem de bucuros, dar cred că şi în momentul de faţă, aşa cum stau lucrurile, mediul de afaceri are un tratament favorabil din partea statului român", a conchis liderul ALDE. Agerpres