"Bugetul pe 2016 ne proiectează către o Românie de rangul doi, furnizoare de forţă de muncă ieftină, la periferia Europei, aproape că o ţară din lumea a treia", a scris Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

"Mi-aş fi dorit să văd un buget care să ducă la o Românie prosperă. Ni se propune o Românie de 2 lei, în care românii pot fi plătiţi cu 2 lei ca în alte ţări", a adăugat preşedintele Senatului.

El a făcut aluzie la o declaraţie recentă a ministrului de Finanţe Anca Paliu Dragu, care a spus că în ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), locuitorii "sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe 2 lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme"

Călin Popescu Tăriceanu consideră că "această formulă nefericită ne-a pus pe mulţi pe gânduri că sunt mulţi responsabili care nu înţeleg care este rolul României în Uniunea Europeană".

"Nu putem vorbi de o Românie puternică cu salarii de 2 lei. Dacă vreţi să continuăm cu o Românie că în ţările din lumea a treia, continuaţi aşa. Consideraţi cel mai serios creşterea salariului minim la 1.200 lei, să nu vină investitorii pentru forţă de muncă ieftină", a arătat Tăriceanu.

Şeful Senatului afirmă că "actualul buget condamnă ‪România la stagnare, la un rol minor pe care nu îl putem accepta".

Parlamentarii au adoptat Legea bugetului, pe articole şi anexe

Secţiunile pe articole şi anexele aferente proiectului de Lege a bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2016 au trecut, marţi după-amiază, de Plenul Parlamentului, fără nicio obiecţie, iar votul final urmează să fie dat miercuri dimineaţă, inclusiv pe proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor.