Târgul de Crăciun din Piața Mare de la Sibiu a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei. În acest an însă, târgul va avea loc în perioada 26 noiembrie-2 ianuarie. Organizatorii au anunțat că pentru a avea acces, oamenii trebuie să prezinte certificatul verde Covid.

„E oficial! Anul acesta magia Crăciunului revine în Piaţa Mare, în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie! Vom avea o ediţie adaptată noilor condiţii de siguranţă, astfel încât să ne putem bucura pe deplin de Sărbători”, au anunţat, joi, pe Facebook, organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu.

Potrivit organizatorilor, Târgul de Crăciun va funcționa cu o serie de restricții impuse în contextul pandemiei:

  • delimitarea perimetrului pentru a putea gestiona accesul participanților;
  • limitarea numărului de persoane prezente simultan în Târg și extinderea spațiilor libere astfel încât să nu se creeze aglomerație;
  • intrarea se va face pe baza certificatului verde.

Ce se va întâmpla cu târgul din Capitală?

În ceea ce privește târgul din Capitală, primarul Nicușor Dan a declarat joi că va fi organizat unul în Piața Universității, „în condiţiile în care criza sanitară ne lasă”.

„În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Toate costurile pe care Municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a precizat că a discutat cu membrii Consiliului General despre o posibilă reducere a taxelor pentru ocuparea domeniului public, valabilă doar în acest an.

„Este o propunere pe care am făcut-o consilierilor. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun. Numai că suntem în nişte condiţii pandemice care opresc organizatorii privaţi să aibă prezenţă 100% pe respectivul teren. Şi atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse în condiţiile pandemice de azi şi numai până la sfârşitul acestui an”, a spus Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

În București vor fi folosite doar decorațiunile existente

De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a început montarea decoraţiunilor de Crăciun, urmând să fie folosite cele existente, care vor fi amplasate doar în zona centrală a Bucureştiului.

„Am început montarea decoraţiunilor de Crăciun în Bucureşti. Primele luminiţe au fost montate în Piaţa Constituţiei, urmând să le instalăm pe toate până la sfârşitul lui noiembrie”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook, joi seară.

El a menţionat că vor fi folosite decoraţiunile existente.

„Vom folosi decoraţiunile pe care le avem deja şi ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a oraşului. O operaţiune pentru care în trecut Primăria Generală plătea 9 milioane de lei se va face în acest an cu doar 1 milion de lei.

Pregătim şi alte surprize de sărbători – tot cu cheltuieli reduse din partea PMB, dar cu implicarea mai puternică a agenţilor economici privaţi”, a adăugat primarul general al Capitalei.