Țânțarii purtători de West Nile, identificați în aceste zone din București. Nicușor Dan anunță o intervenție urgentă

Nicușor Dan a mai explicat și că există informații privind o altă zonă din București unde ar exista țânțari purtători de West Nile. Chiar dacă nu a fost confirmată prezență acestora, administrația locală este pregătită să intervină cu tratamente.

„Tehnologia ne permite să avem informaţia în timp real. Am avut în urmă cu zece zile două sesizări, una în zona Eroilor, una în zona Crângaşi, s-a intervenit, nu mai avem populaţie de ţânţari purtători de virus în acea zonă.

Există informaţia neconfirmată pentru altă zonă din Bucureşti, dacă ea se confirmă, vom interveni de urgenţă acolo. Suntem pregătiţi să intervenim şi sunt convins că nu vor fi probleme. Important este să nu avem persoane, oameni care să fie infectaţi cu virus”, a declarat Nicuşor Dan.

Care sunt simptomele infecției cu virusul West Nile?

Virusul West Nile are capacitatea de a infecta oameni, păsări, tânțari, cai și alte mamifere. Totuși, transmiterea se face numai prin înțepătura de țânțar iar probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este redusă.

Conform medicilor de la Centrul de Diagnostic și Tratament „Victor Babeș” din București, riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.

De asemenea, manifestările infecției cu Virusul West Nile sunt diverse, de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semne de meningo-encefalită. Printre semnele ce necesită atenție medicală se află următoarele: febră ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături și sensibilitate crescută la lumină.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei