”Acum așteptăm de la Comisia Europeană răspunsuri la solicitările noastre, iar până la finalul acestui an cred că vom avea un răspuns și vom putea să vindem carne de porc pe piața europeană”, a spus Tabără.
El a precizat că România ar putea vinde în acest moment pe piețele externe în jur de un milion tone de carne, fiind vorba inclusiv de carnea de pasăre și vită, care însă se exportă și acum, dar este vorba de aproximativ 100 mii tone.
”Sectorul de creştere a animalelor şi producţia de carne sunt cele mai importante sectoare ale agriculturii româneşti deoarece zootehnia aduce prima transformare primară. Trebuie însă să avem branduri puternice de produse legate de regiuni şi de tradiţionalitate pentru a putea intra pe piaţa externă cu carne şi produse din carne. Numai aşa vom putea discuta de preţuri rezonabile pentru producători şi consumatori”, a precizat Tabără în deschiderea primei expoziţii internaţionale dedicate industriei cărnii din sud-estul Europei – Carnexpo.