"Europenii au nevoie de locuri de muncă. Un război comercial ar putea afecta economiile UE, unele dintre ele mai serios decât altele", a declarat Swoboda citat de EurActiv, o organizaţie media europeană online.

Swoboda a făcut aceste remarci în timp ce liderii ţărilor membre ale UE s-au reunit la Bruxelles pentru summitul de primăvară al blocului.

Liderii celor trei mari puteri ale UE, şi anume Marea Britanie, Franţa şi Germania, îndeamnă blocul celor 28 de membri să ia măsuri restrictive dure împotriva Rusiei în legătură cu criza din Ucraina, potrivit rapoartelor mass-media. "Noi nu vrem să avem un război economic, pentru că cine ar fi victima?", s-a întrebat Swoboda."Chiar Ucraina. Ucraina depinde de gazul (din Rusia), de petrol, dar nu numai cu privire la aceste aspecte".

"Dacă vom începe sancţiuni economice, Rusia se va răzbuna şi care va fi sfârşitul? Avem o criză economică. Oamenii vor locuri de muncă. Vrem să exportăm. Deci, hai sa fim rezonabili", a adăugat el.

Swoboda a cerut liderilor UE să fie înţelepţi şi calmi, în căutarea unei soluţii politice, pentru că chiar dacă UE a adoptat sancţiuni economice, "Crimeea nu se va mai întoarce". AGERPRES