Duminică, 16 mai, în ciuda ploii din Capitală, peste 250 de persoane s-au adunat în centrul Bucureştiului pentru a-şi exprima solidaritatea cu statul Israel, în contextul conflictului militar din aceste zile din Orientul Mijlociu.

Organizatorul evenimentului, Maximillian Marco Katz, a scris pe pagina sa de socializare că au fost prezenţi acolo membri ai Parlamentului României şi ai diferitelor partide politice, dar şi buni prieteni ai Israelului.

Ambasadorul David Saranga: Nu suntem dușmanii poporului palestinian

Au putut fi văzuţi la adunarea din centrul Capitalei Marcel Ciolacu (preşedintele PSD), Robert Cazanciuc (vicepreşedintele Senatului), Remus Pricopie (rectorul SNSPA), Dan Vlădescu (şeful Asociaţiei Auditorilor Europeni), parlamentarii Carmen Moldovan şi Andi Cristea, Ionel Roiban (consilier al lui Ludovic Orban, preşedintele PNL), deputatul Cristian Seidler sau scriitorul Radu F. Alexandru.

În plus, 20 de interpreţi ai Operei Naţionale din Bucureşti au cântat imnurile Israelului şi României.

Ambasadorului Israelului la Bucureşti, David Saranga, care îşi dedică toată energia prezentării şi apărării poziţiei statului israelian în acest conflict cu militanţii palestinieni, a luat cuvântul la întrunirea de duminică.

“Nu suntem dușmanii poporului palestinian. Luptăm împotriva terorii răspândite de Hamas, grupul terorist care loveşte în două popoare: în al nostru și în cel palestinian”, a declarat ambasadorul Israelului în România.

Lipsă de reacţie din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România

Organizatorul evenimentului de duminică a ţinut să-i mulţumească şi lui Tiberiu Roth: “Ne-a părut rău că, din cauza unor probleme urgente, Tiberiu Roth, președintele Mișcării Sioniste din România, un mare și foarte activ susținător al Israelului, nu a putut să ni se alăture. Îi mulțumim pentru mesajul său și îi transmitem cele mai puternice urări și rugăciuni pentru sănătatea sa”, a precizat Maximillian Marco Katz.

El şi-a prezentat regretele şi dezamăgirea profundă din cauza lipsei de reacţie şi de răspuns la invitaţia adresată liderilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

“Suntem total nedumeriți de lipsa lor de sprijin, mai ales când Silviu Vexler, președintele Federației, este și șeful Grupului parlamentar de prietenie România-Israel. Este dincolo de înțelegerea noastră de ce niciunul dintre membrii acestui grup nu s-a alăturat adunării publice pentru susținerea Israelului!”, a mai scris organizatorul evenimentului pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook, Nicolae Moldoveanu