Românii vor să se vaccineze! Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat sâmbătă, 16 ianuarie, că au fost făcute un 305.562 programări la vaccinare în etapa a doua.

De asemenea, sursa menționată arată că numai în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

Românii vor să se vaccineze

„Ieri, 15 ianuarie a.c., începând cu ora 15.00, a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

Odată cu deschiderea activităților de vaccinare pentru Etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center (19.770 apeluri preluate), iar pe platformă (vaccinare-covid.gov.ro), au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici.

Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia.

Menționăm că volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim, cu acest prilej, că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv”, transmite CNCAV într-un comunicat.

Documentul integral poate fi vizualizat Aici.

Florin Cîțu arată că a fost depășit momentul dezinformării

Premierul Florin Cîţu a afirmat că românii vor să se vaccineze, fiind depăşit „momentul dezinformării”, conform căruia aceştia nu ar dori acest lucru.

„Problema cea mai mare pe care am avut-o sau părea că este o problemă (…), mi se tot spunea că lumea nu vrea să se vaccineze, de aceea (…) şi aceste forme de a motiva pe medicii de familie sau alţi actori, de a ne spune cum să se vaccineze oamenii. Ieri s-a văzut foarte clar: românii vor să se vaccineze.

Ăsta este cel mai important lucru. Este datoria noastră şi voi face acest lucru să ne asigurăm ca toţi românii să se vaccineze. (…) Am depăşit momentul cel mai important, acela al dezinformării, că românii nu vor să se vaccineze. Vor să se vaccineze, s-a văzut şi ne vom asigura că se vor vaccina”, a transmis Florin Cîţu, sâmbătă, după ce s-a vaccinat.