Ce spune Violeta Alexandru

”Ajung foarte multe mesaje. Sunt momente de panică care se regăsesc în atitudinile luate de angajatori din cauza timpurilor pe care le trăiesc. Președintele a spus că suntem mobilizați pentru ca oamenii să nu treacă singuri prin aceste momente.”, a declarat Violeta Alexandru.

”Angajatorii iau măsuri drastice pe care sper să nu le mai ia după ce va apărea pachetul de măsuri”, spune ministrul Muncii.

”Pot să înțeleg panica dar trebuie să găsim un echilibru. Sunt convinsă că există măsuri pe care le putem lua una dintre ele este șomajul tehnic, cealaltă este continuarea meseriei de acasă”, este de părere Alexandru.

Cum se face intrarea în șomaj tehnic

”Angajatorii trebuie să intervină și să înregistreze pe aceia pe care vor să îi trimită în șomaj tehnic. Odată cu terminarea lunii martie se pot prezenta cu o cerere și cu lista angajaților aflați în șomaj tehnic.

Suntem gata să procesăm aceste cereri de la începutul lunii aprilie pentru ca oamenii să nu aștepte după stat până la primirea banilor.”, a mai spus ministrul.

”Dacă firmele sunt în categoriile celor închise din cauza stării de urgență, pa baza unui certificat de la ministerul Economiei se pot prezenta la JOFM.

”Termenul este de maxim 30 de zile dar suntem oameni responsabili iar plățile se vor face mai rapid. Am fost condiționați de perioada prevăzută în decretul președintelui Klaus Iohannis – 16 martie-16 aprilie”, a declarat Violeta Alexandru.

Reglementare pentru cursurile la care participau românii

”Suntem receptivi la toate aceste semnale și vom crea un cadru pentru aceștia. Este o perioadă de reorientare profesională și de dobândire a unor noi calități.”, spune Violeta Alexandru.

Sfaturi pentru români

”Sunt un ministru care comunică foarte mult cu cetățenii. Sfatul meu este să facem tot ce este posibil în a continua munca. Am încredere în români și știu că se vor adapta. Am absoluta convingere că vom depăși acestă situație împreună”, a încheiat minsitrul Muncii.