Economista Aura Socol, profesor la ASE București și membru în Cosiliul de Supraveghere Financiară (ASF), ar putea să îi ia locul lui Mugur Isărescu pe scaunul de guvernator al Băncii Naționale a României. Întrebată dacă liderii PSD au discutat cu ea despre această posiilitate, aceasta a spus: ”Nu comentez”.

”Nu a fost luată o decizie finală în PSD, dar numele Aurei Socol este în acest moment cel mai vehiculat”, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

La începutul lunii octombrie mandatul de guvernator al lui Mugur Isărescu va expira, la fel ca mandatul tuturor membrilor Consiliului de Administrație al BNR. În urma adoptării de către Guvern a OUG 114, s-au creat tensiuni majore între liderii PSD și Mugur Isărescu.

Dariu Vîlcov, consilier al premierului Dăncilă și mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, a declarat în repetate rânduri că Isărescu trebuie înlocuit la șefia BNR.

Nu se știe dacă în acest moment PSD va face o nouă propunere pentru CA al BNR în această sesiune parlamentară sau va aștepta sesiunea din toamnă.

Aura Socol predă la Academia de Studii Economice Bucuresti din 2003 în cadrul Catedrei de Economie și Politici economice, unde este profesor universitar doctor, potrivit prezentării de pe blogul propriu.

Din noiembrie 2018 este membru în Consiliul ASF, iar din aprilie 2018 este expert independent desemnat de premierul Viorica Dăncilă și membru în Comisia Națională pentru trecerea la moneda euro. De asemenea, este membru in echipa de elaborare a Programului de Convergenţă al României, în cadrul Direcţiei de Analiză Macroeconomică şi Politici Financiare, Ministerul Finanţelor Publice, scrie G4media.ro.

Între iulie 2017 și noiembrie 2018 a fost membru al plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Aura Socol este soția lui Cristian Socol, unul dintre autorii programului de guvernare al PSD și considerat unul dintre ideologii partidului în privința politicilor economice.