Către București vor veni și cei nemulțumiți de întârzirea construirii autostrăzii A8, care ar trebui să lege Moldova de restul țării.

Pe drum spre București, cei care se duc să marcheze un an de la protestele în care manifestanții au fost gazați și băturți vor să blocheze pentru scurt timp șoseaua care leagă Moldova de Capitală, să arate că lipsa autostrăzii blochează investițiile. Gestul lor este un avertisment la adresa guvernanților.

Ionel Apostol, președintele Asociației ”Împreună pentru A8”, consideră că guvernul îi păcălește pe cei care vor autostrada Iași – Târgu Mureș.

„Pur şi simplu, Guvernul României ne duce de nas, pe cei din partea de Est, Nord-Est a României, ne tot păcălește că va face prin parteneriat public privat un segment de autostradă”.

De aceeași părere este și vicepreședintele organizației, care spune că singura soluție este blocarea drumurilor.

”Din păcate, singura măsură pe care o mai pot lua oamenii de rând este blocarea drumurilor!

După 13 ani de PROMISIUNI, MINCIUNĂ, INDOLENȚĂ și CORUPȚIE la cel mai înalt nivel politic, subiectul autostrăzii A8 a devenit unul foarte sensibil și suntem obligați să reacționăm.

Coloana care se va deplasa spre București în ziua de 10 August 2019 va bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute, în mai multe locații, pentru a atrage atenția autorităților că nu mai acceptăm niciun compromis!

Din Iași se va pleca la ora 8.00 A.M. din piața Unirii.

Pe traseu ne vom intersecta și cu alte coloane de mașini care vor pleca din Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Bacău, Onești, Focșani, Galați.

Vă așteptăm, dragi moldoveni, alături de noi! UNITI VOM REUȘI!, a scris pe Facebook vicepreședintele Împreună pentru A8 – Cătălin Urtoi.