O nouă mare surpriză la EURO după ce Franţa a plecat acasă, eliminată de surpriza Elveţia. Germania nu a avut nicio şansă în faţa marii rivale Anglia.

Germania, executată de Anglia

Germania a fost executată pur şi simplu de Anglia, în doar 9 minute, pe finalul meciului. A fost 2-0 pentru englezi care i-au trimis pe germani acasă. Mai mult, a fost şi ultimul meci al lui Joachim Low pe banca nemților. Venit de pe bancă, Jack Grealish a fost artizanul victoriei Albionului.

Germania era neînvinsă pe Wembley de 7 partide, dar tradiţia nu a mai ţinut de această dată. Cinci victorii, două remize. Aceasta era seria panzerelor pe tărâm englez. Totul s-a sfârşit în finalul optimii cu Anglia. Gareth Southgate, selecţionerul Angliei a făcut pe final mutarea câştigătoare.

Grealish în locul lui Saka. Şi acesta a dat două pase de gol şi a trimis Germania acasă. A fost 1-0 după reuşita lui Sterling de la Manchester City! Din assist-ul lui Grealish! Finalul a fost dramatic. Muller a ratat egalarea singur cu Pickford, iar Harry Kane a făcut 2-0 tot din pasa decisivă a lui Grealish. Și Anglia merge în „sferturi”.

Joachim Low își ia adio de la naționala Germaniei după 15 ani. Tehnicianul a anunțat că Euro 2020 e ultimul lui turneu la cârma nemților.

Anglia nu şi-a aflat adversara din sferturi

Anglia nu ştie deocamdată cu cine va juca în sferturile competiţiei. În această seară, de la ora 22.00, se va juca ultima optime a EURO. Suedia întâlneşte Ucraina, iar câştigătoarea va înfrunta Anglia pentru un loc în careul de aşi al competiţiei. Acest sfert de finală se va juca pe stadionul Olimpico din Roma, sâmbătă, pe data de 3 iulie.