Postul de televiziune Pro TV a reușit să fie urmărit de cei mai mulți români luni, după ce a prezentat partida de la EURO 2020 dintre Franța și Elveția, disputată luni seară pe Arena Națională din București.

Pro TV a învins Kanal D și Antena 1 în audiențe

Cel mai tare meci de la EURO 2020 de până acum s-a jucat la București, pe Arena Națională, iar acest lucru s-a văzut și în audiențe. Astfel, Pro TV a câștigat de departe lupta audiențelor.

La începutul partidei, la ora 22.00, Pro TV avea la nivel național 11.6 puncte de rating, cu un share de 27.3, ca apoi să crească, în punctul culimnant, la 13.3, timp de 30 de minute, cu un share de piață de 31.3. În același timp, pe locul 2 s-a situat Kanal D, cu un rating maxim de 7.6 și un share de 17.9, în jurul orei 22.00, în timpul producției turcești Hercai.

Antena 1 este ultima pe podium, cu un maxim de 5.5 puncte de rating, în jurul orei 22.00 cu emisiunea Poftiți pe la noi.

Franța Elveția, cel mai tare meci de la EURO de până acum

Franța – Elveția, din optimi, a avut nevoie de prelungiri și penalty-uri. A fost 3-3 după 90 de minute și s-a încheiat 4-5 la loviturile de departajare. Elvețienii sunt în sferturi după ce Sommer a parat ultimul penalty, executat de Mbappe.

Partida a început cu Franța la controlul jocului, iar Varane și Benzema au dat primele semnale de alarmă la poarta lui Sommer. Surpriza a venit după un sfert de oră de joc, când Elveția a deschis scorul prin Seferovic. Până la pauză, echipa lui Deschamps a mai irosit 3 situații bune.

În repriza a doua, elvețienii au avut o ocazie și apoi au primit un penalty după consultarea VAR-ului, însă Ricardo Rodriguez a ratat de la 11 metri. Imediat după aceea, Mbappe a irosit o șansă bună, iar după câteva secunde, Benzema a reușit o dublă și Franța conducea cu 2-1.

Franța – Elveția 3-3, 4-5 la loviturile de departajare, pe Arena Națională. Elvețienii au egalat în minutul 90+4
Meciul curgea spre o victorie clară a Franței, mai ales după ce Mbappe a ratat o șansă bună, iar apoi Pogba a înscris un supergol. Finalul a fost unul nebun. În minutul 81, Seferofic a marcat al doilea gol pentru Elveția, care a avut apoi și un gol anulat, însă Gavranovic a dat lovitura în minutul 90.

În minutul 90+4, Elveția a irosit o șansă uriașă, când Mehmedi a rămas singur cu portarul, iar la cealaltă poartă, Coman a nimerit bara și s-a ajuns în prelungiri. Mbappe a irosit o oportunitate mare, iar Giroud a tras în colegul său, Mbappe.

Ultima ocazie le-a aparținut tot francezilor, prin Giroud și s-a trecut la loviturile de departajare, acolo unde singurul care a ratat a fost chiar cel mai scump fotbalist al momentului, Mbappe, al cărui șut a fost parat de Sommer. Franța – Elveția s-a terminat 4-5 la penalty-uri, iar elvețienii vor întâlni Spania în sferturi. Imediat după execuția lui Mbappe, elvețienii au declanșat fiesta în tribunele Arenei Naționale.