„Suedia are relaţii de lungă durată cu România. S-au schimbat multe în ultimii 20 de ani. 75% din schimburile noastre comerciale sunt cu state europene. Suedia furnizează produse cu înaltă eficienţă energetică şi know how în domenii precum mediu sau producerea energiei verzi. Această activitate se va păstra şi în perioada următoare”, a afirmat Goran Noren.

Acesta a menţionat că principalele exporturi ale Suediei sunt în industria mecanică, electrică, telecom, eficienţă energetică și mediu. „Putem, de asemenea, să furnizăm know-how în diverse domenii, precum şi soluţii de transport”, a adăugat oficialul suedez. În ceea ce priveşte climatul politic şi economic pentru potenţialii investitori suedezi în România, acesta a menţionat că România trebuie să aibă un mediu economic stabil, predictibil, precum şi o legislaţie completă şi adecvată. „Companiile caută ţările în care economia este stabilă, predictibilă şi care are o legislaţie naţională adaptată celei europene. Companiilor le este mai uşor să funcţioneze după o legislaţie europeană comună, decât în funcţie de legislaţiile naţionale”, a declarat Goran Noren.

Acesta a precizat că firmele suedeze pot implementa poiecte CSR în statele Europene. „CSR este mai greu de implementat în Suedia, pentru că există reglementări clare ce trebuie respectate. Ne axăm mai mult pe alte state. În unele state precum cele asiatice sau în India există multe probleme care ţin de domeniul CSR şi care pot fi rezolvate prin acest gen de proiete”, a spus reprezentantul Confederaţiei Companiilor Suedeze.

Sursa: Agerpres