„Avem o ofertă în derulare pentru achiziţia Promenada. Proprietatea este la vânzare de ceva timp, iar noi suntem unii dintre participanţii la licitaţie. Încheierea unei tranzacţii nu depinde doar de noi, dar procesul este avansat, suntem în due diligence şi ne aşteptăm ca procesul să conducă la o achiziţie. Nu pot comenta în privinţa preţului“, a declarat Martin Slabbert, CEO-ul NEPI.

Raiffeisen evolution, dezvoltatorul şi proprietarul Promenada, a investit peste 130 mil. euro în acest proiect. Încă din ziua deschiderii, şeful companiei anunţa că proprietatea este de vânzare.

 „În mod normal, pentru a optimiza profitul pentru vânzare trebuie să păstrezi mallul în portofoliu doi până la trei ani. Abia atunci poţi să faci calcule pe veniturile din chirii. Avem oferte şi de la investitori care sunt deja prezenţi pe piaţa românească, dar nu vindem în următoarele luni. Nu vă pot spune de la cine am primit oferta, doar că este o ofertă foarte specială. Vom vinde la un yield (randament investiţional n.red.) în jur de 7%, iar acum nu este perioada potrivită pentru a vinde cu 7%. Nu este nerealist un yield de circa 7%, pentru că s-au încheiat tranzacţii cu centre comerciale similare în Varşovia pentru yielduri de sub 6%“, declara în octombrie pentru Capital Markus Neurauter, managing director Raiffeisen evolution.

Pentru primul an de funcţionare, proprietarii se aşteptau să încaseze din chirii cel puţin 11 mil. euro.

Construcţia este realizată pe şase niveluri. Primele două etaje subterane sunt destinate parcării, iar restul de patru niveluri (din demisol şi până în etajul doi) găzduiesc zona comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de mp. În total, Promenada dispune de 1.300 de locuri de parcare. Noul proiect este în concurenţă directă cu Băneasa Shopping City, centrul comercial aflat în proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu, care domină zona de nord a Bucureştiului.

NEPI, care a finalizat recent un parc de retail pe fosta platformă Vulcan din cartierul Rahova, mai are în construcţie şi centrul comercial MegaMall din Pantelimon.