În primele şase luni din 2015, cea mai mare infuzie de capital a primit Volksbank România (482,14 milioane euro, în martie), urmată de OTP Bank România, cu 39,09 milioane euro în ianuarie, şi de Unicredit Ţiriac Bank, cu 38,13 milioane euro în iunie. Tot în iunie, capitalul social al Idea Bank a fost majorat cu 4,47 milioane euro.

Românian International Bank şi-a majorat capitalul social cu 3,15 milioane euro în februarie, iar Libra Internet Bank a primit un aport de 1,12 milioane euro la capitalul social, în martie.

 

Astfel, printre cele mai importante majorări de capital au fost făcute, în primele şase luni din 2015, de Volksbank România, Unicredit Ţiriac Bank şi OTP Bank România, în total 559,36 milioane euro.

Banca Transilvania a finalizat în acest an achiziţia a 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank şi WGZ Bank. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

În 2014, OTP, unul dintre cei mai importanţi creditori independenţi din Europa Centrală şi de Est, a preluat două bănci mai mici, respectiv Banco Popolare din Croaţia şi Millenium Bank din România. În aprilie 2014, OTP Bank România şi-a majorat capitalul social cu 11,17 milioane euro.

Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, a anunţat, la începutul lunii iunie, că şi-a majorat participaţia pe care o deţine la divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate. AGERPRES