Ambasada SUA la Havana va continua să îşi îndeplinească funcţiile diplomatice de bază şi va oferi asistenţă cetăţenilor americani în cazuri de urgenţă, dar procesarea obişnuită a cererilor de viză va fi suspendată, au precizat oficiali americani. 

De asemenea, Washingtonul a emis o atenţionare de călătorie în care le recomandă cetăţenilor americani să evite deplasările în Cuba. 

Conform Agerpres, cei 21 de diplomaţi s-au confruntat începând din luna august cu probleme de sănătate inexplicabile, printre care pierderea auzului, ameţeli, tinitus, dureri de cap, oboseală, probleme de memorie şi insomnie, adaugă sursa citată. 

Secretarul de stat Rex Tillerson a afirmat recent că Washingtonul ia în considerare închiderea ambasadei de la Havana, care a fost redeschisă după 54 de ani, în august 2015. El s-a întâlnit marţi cu ministrul de externe cubanez Bruno Rodriguez, pentru a discuta despre incidentele menţionate. Acesta a fost primul contact diplomatic la cel mai înalt nivel dintre SUA şi Cuba, de la începutul mandatului preşedintelui american Donald Trump. 

Autorităţile cubaneze au negat orice implicare în incidente şi au anunţat că desfăşoară o anchetă pentru care doresc colaborarea cu SUA