Autorităţile din SUA au decis că grupul sud-coreean Samsung Electronics a folosit ilegal tehnologie brevetată de producătorul nipon de electronice Sharp pentru mai multe modele de televizoare cu cristale lichide şi monitoare şi au recomandat interzicerea comercializării acestor produse.

Comisia pentru Comerţ Internaţional din SUA a hotărât că Samsung Electronics a încălcat patru patente deţinute de Sharp şi a recomandat interzicerea comercializării produselor care includ tehnonlogia folosită ilegal, potrivit „Financial Times”. Grupul sud-coreean a anunţat că va ataca în instanţă decizia instituţiei, pentru a preveni întreruperea vânzărilor din SUA.

Preşedintele SUA, Barack Obama, are 60 de zile la dispoziţie pentru a aproba sau respinge recomandarea Comisiei.

Această dispută subliniază că grupurile japoneze apelează la măsuri tot mai agresive pentru a proteja proprietatea intelectuală împotriva rivalilor din Coreea de Sud sau Taiwan. Anul trecut, o instanţă din statul american Texas a obligat Samsung să plătească daune de aproape 60 de milioane de dolari companiei nipone Pioneer ca soluţie într-un litigiu legat de încălcarea unor brevete pentru televizoare cu plasmă.

Samsung este cel mai mare producător de televizoare cu cristale lichide din lume şi are o cotă de piaţă de aproape 20% în SUA.

SURSA: Mediafax