Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulația mașinilor în București, după aglomerație și urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată este legată de persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv.

De departe, zona cea mai problematică este centrul orașului, conform a 78,4% dintre respondenți, urmată în top de zonele rezidențiale și de cele de birouri.

Întrebați ce fac atunci când știu că trebuie să meargă într-o zonă cu puține locuri de parcare, 52% dintre respondenți au spus că aleg să meargă cu transportul în comun sau cu serviciile precum taxi sau UBER, care oferă o alternativă la mașina personală. La capitolul soluții, cei mai multi respondenți susțin investițiile în infrastructură (82% dintre respondenți), urmate de încurajarea alternativelor la mașina personală – transport în comun, piste pentru biciclete, servicii ca UBER (60% dintre respondenți).

Potrivit informațiilor publice, în București sunt aproximativ 200.000 de locuri de parcare pentru peste 1 milion de mașini. Asta înseamnă un loc de parcare pentru cinci mașini. Conform TomTom Index, Bucureștiul se regăsește pe locul 5 în topul celor mai aglomerate orașe din lume și este cel mai congestionat oraș din Europa.

Studiul ra fost realizat de UBER, la sondaj răspunzând 2770 de persoane care conduc prin București.