Cea mai importanta afacere a grupului din Romania este de departe MobilRom, companie care a ajuns sa detina una dintre pozitiile dominante pe piata de telefonie mobila in Romania, cu aproape 1,4 milioane de abonati la sfarsitul lunii mai 2001. Faptul ca in doar trei ani de zile MobilRom a ajuns la o cifra de afaceri de peste 360 milioane de dolari si la un numar de 1.300 de angajati demonstreaza intentiile pe care France Telecom le are in Romania.
In termeni financiari, anul 2000 a fost foarte bun pentru MobilRom, intrucat, pentru prima data in trei ani, profitul obtinut de companie a fost cu mult peste cel prognozat. Profitul net inregistrat la finele anului trecut a fost peste 50 milioane de dolari. Comparativ cu 1999, cand s-a realizat o cifra de afaceri de 190 milioane de dolari la un numar de 655.000 de abonati, in 2000 cifrele au aratat mult mai bine. „Asta nu inseamna ca actionarul majoritar este pe deplin multumit de mersul afacerilor din Romania”, afirma dl Bernard Moscheni, presedintele MobilRom.
In tarile din Europa Occidentala telefonia mobila a prins la peste 50% din populatie. In Romania, procentajul se situeaza deocamdata intre 10 si 12%. Potrivit estimarilor facute de specialistii MobilRom, pana in 2005-2006 procentajul va urca la 50%, adica aproape 12 milioane de utilizatori ai telefoniei mobile. „In plus, mai cred ca in urmatorii cinci ani romanii vor intelege ca un telefon mobil nu este util doar pentru convorbirile telefonice. Sunt milioane de informatii si date care pot fi accesate cu ajutorul terminalelor. Sa nu uitam nici de Internetul mobil” a adaugat dl. Moscheni.