Organizatiile nonprofit pot castiga 500.000 USD
Organizatiile nonprofit din toata lumea sunt invitate sa intre in competitie pentru servicii si echipamente pentru tehnologie bazata pe Internet, in valoare de o jumatate de million de dolari. Ericsson a anuntat ca va rasplati cinci organizatii nonprofit cu cate 100.000 de dolari, in servicii si echipamente pentru dezvoltarea Internetului, prin programul sau Ericsson Internet Comunity Action (ERICA). Acest program si premiile sale inedite au luat fiinta in 1999, cu intentia de a incuraja organizatiile nonprofit sa actioneze mai eficient la nivelul schimbarilor sociale, prin angajarea in oportunitatile pe care Internetul le poate oferi in sprijinul lor. Nu este nevoie ca organizatiile candidate sa aiba un web site propriu pentru a se inscrie, ele trebuie sa aiba doar o idee despre cum le poate ajuta Internetul sa-si atinga scopurile. Informatii suplimentare si formularul de inscriere este disponibil la adresa www.ericsson.com/erica. Inscrierile pot fi facute pana in 5 iunie 2001, 11.59 pm GMT.

Atelierul International Cluster Computing la Mangalia
Acest eveniment academic important si pentru industria IT din Romania va avea loc intre 1 si 6 septembrie 2001, la Mangalia. Cei interesati de participarea la acest eveniment isi pot inscrie lucrarile, de maxim 6 pagini, prin e-mail sau fax la prof. Dr.Dan Grigoras, Universitatea Gh. Asachi, pana la 31 mai 2001. Lucrarile inscrise trebuie sa fie originale si sa nu mai fi fost publicate altundeva sau in curs de publicare. Atelierul este organizat cu sprijinul Universitatii Tehnice Iasi, Universitatea „Marea Neagra” si Universitatea „Alexandru I. Cuza”. Pentru mai multe informatii accesati adresa ttp://www.infoiasi.ro/aiwcc2001/.

HP isi largeste oferta de produse digitale pentru divertisment
Compania Hewlett-Packard a anuntat saptamana trecuta o noua linie de PC-uri destinata utilizatorilor casnici. Aceste PC-uri sunt echipate cu drive-uri CD-ReWritable (CD-RW), pentru a se alatura gamei largi de produse digitale de divertisment oferite in acest moment de companie. Aceasta linie de PC-uri HP Pavilion ofera consumatorilor o varietate de caracteristici multimedia, inclusiv drive-urile CD-RW, care permit consumatorilor sa creeze CD-uri cu muzica lor preferata, sa stocheze date pentru cei care lucreaza acasa mai eficient si mai usor, sa trimita fotografii digitale familiilor si prietenilor lor si multe altele. De asemenea, noile calculatoare sunt echipate si cu drive-uri DVD-ROM si ofera capabilitati grafice imbunatatite.

Agora Press lanseaza o noua revista la CERF 2001
Compania de presa IT, care are deja pe piata revistele PC Magazin, PC Net si altele lanseaza la CERF 2001 un nou produs de informatii si afaceri informatice, ce se va numi e-WEEK Romania. Noua publicatie va fi saptamanala si va prezenta pentru cei interesati informatii din domeniul afacerilor electronice.