vulnerabilitati ar putea cauza probleme serioase. El a adaugat ca un vierme exclusiv pentru Mac nu s-ar putea raspandi foarte rapid, dar ca este posibila crearea unui hibrid care sa atace atat sistemele Windows, cat si pe cele Mac.

Google mai da un GB spatiu pentru mail

Cu putin in urma, Yahoo! a marit spatiul pentru stocarea mail-urilor la 1 GB. Cei de la Google au hotarat sa nu imparta locul intai cu cei de la Yahoo, si prin Gmail ofera acum utilizatorilor un spatiu de 2 GB pentru mail-uri si atasamente. Reprezentatii Google au declarat ca vor ca utilizatorii de Gmail sa nu mai aiba nici un fel de problema cu spatiul. Specialistii din domeniu sunt de parere ca acesta hotarare arata ca cei de la Google sunt dispusi sa mareasca spatiul de stocare oricat este nevoie, numai pentru a fi primii.

Companiile IT se plang de scaderea numarului de specialisti in domeniu

Dezvoltarea sectorului de IT&C in Romania ultimilor ani si extinderea activitatii firmelor autohtone si straine din domeniu au creat o presiune deosebita asupra pietei fortei de munca, angajatorii confruntandu-se adeseori cu dificultati in gasirea unor candidati profesionisti. „Formarea unui angajat dureaza un an pana cand devine activ in companie. In ultimii ani, am observat o scadere a nivelului de pregatire al candidatilor la posturi in companii de IT, in conditiile in care cei valorosi prefera sa plece in strainatate. Totodata, scoala nu asigura destui angajati in domeniu“, a declarat miercuri presedintele Alcatel Romania, Dan Bedros. El a adaugat ca la inceputul anilor ‘90, din zece candidati puteau fi angajati fara probleme opt, treptat, nivelul scazand pana la trei.