Steve Ballmer a participat la Seul Digital Forum din Coreea de Sud unde a făcut mai multe declaraţii legate de sistemele de operare Windows. Despre actuala versiune, Ballmer a spus că se va vinde numai anul acesta în 350 de milioane de copii.  În ceea ce priveşte Windows 8, acesta a afirmat că până la finele anului 2013, sistemul de operare va fi instalat de peste 500 de milioane de utilizatori.
Windows 7, cel mai vândut sistem de operare al companiei în prezent, s-a vândut în 240 de milioane de copii în 12 luni.

"Windows 8 reprezintă o renaştere a Microsoft Windows. Este cu siguranţă cel mai important proiect pe care l-am realizat vreodată", a declarat Ballmer.

Ballmer a mai spus că în curând va fi lansată o nouă versiune Skype pentru Windows 8. Este posibil ca aceasta să fie gata până în luna iunie, atunci când este programată lansarea Windows 8 Release Preview. Oficialul Microsoft a atins şi subiectul cloud computing despre care a spus că în câţiva ani vor mai exista doar câteva companii care vor domina această industrie.

Mai mult de 90% dintre PC-urile din întreaga lume folosesc sisteme de operare Windows. Conform datelor StatCounter, Windows 7 are o cotă de piaţă la nivel global de 47,5%, iar Windows XP  31,7%. Pentru România datele companiei arată că XP are 49,5%, iar Windows 7, circa 43,8%.