Potrivit acesteia, o parte din sumă trebuie rambursată până în 2019, iar cealaltă până în 2034.

‘Sumele pe care Guvernul trebuie să le rambursese Petrom după lucrările de decontaminare sunt reflectate în rezultatele financiare pe baza unor tratamente contabile, ţinând seama de perioada de efectuare a lucrărilor şi de termenul final. Avem două categorii de cheltuieli. Unele sunt pentru poluări şi altele pentru sondele abandonate. Unul din termene este în 2019 şi celălalt 2034. Aceste sume sunt estimate iar evaluarea pe care o avem confirmată de auditorul financiar şi pe care o includem în rezultate este de 600 milioane euro, datorate să fie rambursate până în 2019 şi 2034. Noi am avut deja cheltuieli, realizăm lucrările şi când proiectele sunt finalizate începe procesul de rambursare’, a afirmat Mariana Gheorghe.

Grupul Petrom a înregistrat un profit înainte de deducerea taxelor şi dobânzilor (EBIT) în valoare de 2,416 miliarde lei, în primul semestru din 2011, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor postate miercuri de companie. Profitul net atribuibil acţionarilor s-a cifrat la 1,744 miliarde lei.

Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01 la sută, în vreme ce Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64 la sută din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11 la sută. Petrom exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de opt milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.