Autorităţile din România, date în judecată din cauza certificatului verde!

Eugen Cristea şi soţia sa au dat în judecată Guvernul, MAI şi CNCAV. Care e greşeala majoră a autorităţilor?

Doi actori foarte cunoscuţi şi iubiţi, Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, soţ şi soţie, au dat în judecată autorităţile statului român pentru că îi ignoră pe cei care, din motive medicale, nu se pot vaccina împotriva COVID-19.

Cei doi au chemat în instanţă Guvernul României, Ministerul Afacerilor de Interne şi CNCAV (Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19). În plus, ei cer introducerea şi unui certificat galben sau roşu pentru persoanele aflate în situaţia lor şi care, în prezent, nu beneficiază de nicio reglementare legală.

Cunoscutul actor de teatru şi film, iubit şi de mii de copii din România pentru emisiunea “Feriți-vă de măgăruș!” din anii ’90, a explicat la România TV de ce a făcut acest demers legal.

Eugen Cristea spune că nu este vorba, sub nicio formă, de un îndemn la nesupunere: “Ne dorim să ne apărăm fără a încălca reguli și legi”. Actorul mai atrage atenţia că el şi soţia sa fac parte dintr-o categorie care nu a fost încadrată nicăieri, atunci când vine vorba despre certificatul verde.

“Această Hotărâre de Guvern îi pune pe cei care sunt în situația noastră într-o situație de umilință”

“Am făcut o cerere prin care chemăm în judecată Guvernul României, MAI şi CNCAV. Semnalăm faptul că amândoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost încadrată nicăieri. Amânadoi avem recomandări din partea medicului de familie de a nu face vaccinul împotriva coronavirusului, din cauza unor probleme de sănătate.

Vrem să beneficiem și noi de un certificat galben sau roșu prin care să avem acces în toate locurile în care momentan nu putem întra din cauza Hotărârii de Guvern. Vrem să mai mergem și noi la spectacolele colegilor noștri, să mai intrăm din când în când să mai luăm și noi o haină, un parfum sau un deodorant.

Această Hotărâre de Guvern îi pune pe cei care sunt în situația noastră într-o situație de umilință. Ne dorim să ne apărăm fără a încălca reguli și legi. Ceea ce am făcut noi nu înseamnă un îndemn la nesupunere, ci la așezarea pe făgașul unor linii corecte a unor oameni care au făcut mult pentru statul român”, a declarat Eugen Cristea pentru România TV.