Ion Dichiseanu va fi condus, sâmbătă pe ultimul drum. Maestrul va fi înmormântat cu onoruri militare

Vineri, sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului, acoperit cu steagul României, a fost depus în foaierul Teatrului Nottara, unde va rămâne până sâmbătă la ora 10:00.

Mașina mortuară cu care a fost adus trupul neînsuflețit a fost condusă de o femeie, aceasta fiind una dintre dorințele regretatului actor.

În foaierul Teatrului Nottara au fost prezente fosta soție, Simona Florescu, fiica acestuia, Ioana Dichiseanu, și nepoata.

Mai mulți oameni au venit să-și ia adio

Pentru a-i aduce un ultim omagiu, zeci de fani ai lui Ion Dichiseanu au venit la Ttestru Nottara. Printre aceștia se numără și actorii Valentin Teodosiu, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Răzvan Bănică, fosta gimnastă Sandra Izbaşa, cântăreţul Paul Surugiu – Fuego.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani.  A făcut parte din celebra “tripletă de aur” a Teatrului Nottara, alături de George Constantin şi Cristea Avram şi a jucat aici, în teatrul de pe bulevard, zeci de roluri care i-au adus gloria.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1959 şi a plecat, împreună cu toată promoţia lui, la proaspăt înfiinţatul Teatru din Botoşani, unde au fost repartizaţi.

Ion Dichiseanu a avut şi o importantă carieră în cinematografie, jucând în peste 50 de filme, iar a doua iubire a vieţii lui, pe lângă teatru, a fost muzica, la concerte umplând săli şi stadioane întregi.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea