Mihai Tudose, semnal de alarmă cu privire la staţiunea Mamaia: „Dezastru”

Semnal de alarmă de la europarlamentarul și vicepreședintele PSD Mihai Tudose. Social-democratul atrage atenția că stațiunea Mamaia a devenit un dezastru. Mai mult, spune el, turismul nu poate fi susținut doar într-un sezon de trei luni.

Liderul PSD povesteşte despre o experienţă neplăcută pe care a avut-o în luna mai a anului trecut. Deşi era în extrasezon, muzica bubuia foarte puternic în boxe şi asta la ora trei după-amiaza. Mai mult, peisajul de acolo era dezolant: un excavator, o macara, niște betoane, spune Mihai Tudose.

Concluzia vicepreşedintelui PSD: Mamaia „e un dezastru”.

„Noi stăm să vorbim de două tarabe din Mamaia care, între noi fie vorba, arată un dezastru. Haideți că v-o spun eu! E un dezastru!

Dacă ăla e plan de sistematizare sau ce e acolo, e un termen din ăsta mai ciudat, dar nu vi-l spun, că mă duc la combaterea discriminării după aia.

Am fost, în mai anul trecut, la o nuntă în Constanța. Stăteam la etajul 7, înainte de nuntă, pe balcon și țineam cafeaua pe masă cu mâna, că pleca cafeaua de acolo din cauza boxelor de jos, la trei după amiaza, în extrasezon. Înțeleg că e frumos cu muzică, dar…

Și acolo aveam un excavator, dincolo o macara, niște betoane acolo, două amaneturi, un chioșc de gogoși. Jenant!”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose
Mihai Tudose / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Trebuie găsită o soluţie pentru activitate turistică pe tot parcursul anului

Social-democratul spune că nu apreciază deloc starea în care se regăseşte acum Mamaia. Nici Năvodariul nu este pe placul său.

Este nevoie de o strategie de turism şi dezvoltare integrală, pentru că nu se poate face turism doar 3 luni pe an, afirmă Tudose.

12 luni pe an trebuie să se întâmple ceva în Mamaia, punctează Mihai Tudose. Pot fi concursuri, simpozioane şi multe alte soluţii ce trebuie găsite pentru a atrage turiştii în orice lună din an.

„Nu-mi place nici Mamaia, nici Năvodari! Trebuie dezvoltare integrală. (…)

Nu poate să funcționeze Constanța doar trei luni pe an. Turism din ăsta de trei luni. De două luni dacă plouă sau o lună dacă e și frig.

Sunt hoteluri, 12 luni pe an trebuie să se întâmple ceva aici, de la tot felul de concursuri, simpozioane și așa mai departe. Cineva trebuie să aibă imaginație și să le pună pe masă.

Aici, cine vinde gogoși două luni, gata, ne-am scos, am plecat acasă. Ăsta nu-i turism! Asta nu-i Constanța!”, a încheiat Mihai Tudose.

Marcel Ciolacu: Mamaia a dat înapoi

Critici la adresa staţiunii Mamaia au venit şi din partea preşedintelui PSD, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă mai merge în concediu la Mamaia, considerată odinioară perla litoralului românesc.

Şeful Guvernului spune că staţiunea nu numai că a stagnat, dar chiar a dat înapoi faţă de perioada sa de glorie.

„Eu îmi petrec concediul în România. De mult timp nu am mai plecat.

Pentru mine, Mamaia, în acest moment, mai ales pentru vârsta mea, nu mai e așa atractivă. Mamaia nu că a stagnat, a dat înapoi”, a precizat Marcel Ciolacu.