„Schimbăm denumirea «BFR» în ‘Starship'”, a scris Elon Musk într-un mesaj publicat luni seară pe contul său de Twitter. 

„BFR” a fost, până luni, numele de cod al acestei rachete uriaşe, aflată încă în stadiu de dezvoltare, ale cărei iniţiale provin de la „Big Falcon Rocket”, deşi SpaceX nu confirmase niciodată acest nume în mod oficial. 

Atunci când Elon Musk a dezvăluit pe 17 septembrie, de la sediul din Hawthorne al uzinei sale californiene, că miliardarul japonez Yusaku Maezawa a plătit o sumă pentru un zbor în jurul Lunii însoţit de un grup alcătuit din şase-opt artişti, cel mai devreme în 2023, antrenorul sud-african a precizat că acea misiune spaţială va fi realizată la bordul unui vehicul din gama „BFR” – ce va avea o lungime de 118 metri şi va fi una dintre cele mai puternice rachete construite vreodată pe Terra. 

SpaceX foloseşte în prezent două tipuri de lansatoare spaţiale. Falcon 9 este lansatorul său principal, care a îndeplinit deja 18 misiuni în acest an şi peste 60 începând din 2012. Falcon Heavy, capabil să transporte încărcături mai grele, a realizat un prim zbor de testare în februarie, lansând în spaţiu o maşină Tesla ce are la volan un manechin, denumit „Starman” – referire la un cântec celebru din repertoriul lui David Bowie -, şi care călătoreşte în jurul Soarelui, pe o orbită aflată dincolo de planeta Marte. 

Falcon 9 şi Falcon Heavy urmează să fie scoase din producţie după lansarea noului vehicul spaţial „Starship”, a precizat Elon Musk. 

Într-un alt mesaj publicat pe Twitter, el a precizat, conform Agerpres, că SpaceX va înceta să actualizeze lansatoarele Falcon 9 pentru a se concentra doar pe dezvoltarea gamei BFR/Starship. „Suntem pe cale să accelerăm BFR în locul Falcon 9″, a precizat magnatul sud-african într-un mesaj publicat sâmbătă. 

Viitoarea rachetă va avea două module: prima treaptă, „booster” în limba engleză, se va numi „Super Heavy” şi va avea misiunea „de a scăpa de gravitaţia Terrei”. Treapta superioară, ce va fi folosită ca modul-habitaclu pentru a ajunge pe alte planete, se va numi „Starship”. 

Elon Musk nu a precizat dacă acest nume reprezintă un omagiu adus celebrului grup pop-rock omonim din anii 1980