Compania Starplex si-a facut intrarea pe piata locala prin deschiderea primului cimematograf, in urma unei investitii de 4 milioane de euro. Grupul italian a anuntat ca vizeaza deschiderea a inca sapte cinematografe pe piata locala pana la finele anului 2010, printr-o investitie totala de 20 milioane de euro. 

Primul cimeatograf Starplex este situat in centrul comercial Iris Shopping Center, inaugurat in mod oficial ieri de catre compania DEGI (Deutsche Gesellschaft Für Immobilienfonds M.B.H – fosta divizie de investitii a grupului german Allianz, acum parte a Aberdeen Property Investors Group).

Cinematograful digital Starplex se intinde pe 8.500 mp si cuprinde 10 sali, gazduind pana la 2.000 de spectatori.

Potrivit declaratiei lui Tiziano Missaglia, General Managerul Starplex, viitoarele multiplexuri vor fi situate, de asemenea, in centre comerciale. Acesta a mai adaugat ca mizeaza in primul an de activitate pe piata locala pe o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro.

Grupul Starplex detine pe piata din Italia 8 cinematografe care aduc anual un trafic de 4 milioane de spectatori.

Multiplexul din Capitala face parte din a doua faza a proiectului Iris Shopping Center care are o suprafata bruta de aproximativ 30.000 metri patrati.

Prima faza a proiectului, deschisa in ultimul trimestru din 2006, cuprinde 37,650 mp, suprafata inchiriabila si a fost contractata de Auchan si o galerie comerciala.

Fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group, a a preluat in septembrie 2008  de la grupul de firme Avrig 35 centrul comercial Iris din cartierul Titan din Capitala pentru 147 milioane euro.

Fondul de investitii DEGI, una dintre cele mai importante companii germane de administrare a proprietatilor, detine mai multe dezvoltari imobiliare in Romania, printre care cladirile de birouri Millennium BC, PGV Tower si Construdava din Bucuresti, achizitionate anul trecut pentru 110 milioane de euro.