Procesul de spălare şi întreţinere a autoturismelor, desfăşurat de unităţile mobile la domiciliul clientului, este un concept de provenienţă spaniolă.

Originalitatea unui astfel de business constă în tratamentul aplicat diferitelor tipuri de autoturisme, autocamioane, biciclete şi motorete fără a utiliza apă, ci doar concentrate, detergenţi şi ceară. Un litru de „Bioecolimp“, concentratul folosit de echipa EcoWash, economiseşte, în medie, aproximativ 1.500-2.000 de litri de apă. Cu doar doi litri din acest produs se pot spăla, în medie, circa 26 de autoturisme.
În prezent, ideea de business EcoWash este disponibilă şi în sistem de franciză, compania având ca principal obiectiv externalizarea serviciilor sale la nivelul a diferite pieţe internaţionale.
Cei interesaţi de preluarea acestor servicii trebuie să plătească o taxă iniţială de intrare în reţeaua de franciză de 3.000 de euro. Echipa EcoWash oferă şi oportunitatea preluării şi implementării businessului la nivel naţional de către un partener MasterFrancizat, în acest caz taxa fiind de 60.000 de euro.
Pe lângă taxa de intrare în reţeaua de franciză, investiţia totală iniţială presupune şi alte costuri de start-up relevante: echipamente – aproximativ 3.300 de euro, costuri amenajare – 1.850 de euro, costurile necesare pentru branduirea maşinii/maşinilor care vor transporta echipamentul către parcurile auto sau în faţa casei clientului – 600 de euro.

Francizorul EcoWash oferă potenţialilor parteneri locali posibilitatea operării unei idei originale şi profitabile de business într-un domeniu în care va beneficia de exclusivitate teritorială, training pentru deprinderea ideii de business etc.
Lansat pe piaţa naţională sub sloganul „Imaginaţi-vă autoturismul dumneavoastră ca nou de fiecare dată, doar cu un apel telefonic!“, EcoWash a atras în scurt timp o paletă largă de consumatori care apelau la gama diversificată de servicii oferite de unităţile mobile: de la spălarea interiorului şi/sau exteriorului autovehiculului, curăţarea tapiţeriei şi a mochetei, până la aplicarea de servicii de întreţinere a automobilului.