Impactul COVID-19 asupra mediului de afaceri este încă la început iar continuarea activității și finanțarea companiilor vor fi prioritățile perioadei următoare, pentru mediul de afaceri și cel financiar.

În aceste condiții, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), în conformitate cu misiunea sa și cu mandatul acordat, va susține în totalitate măsurile Guvernului României ce au ca scop sprijinirea mediului de afaceri, în contextul epidemiei de coronavirus.

Proces de acordare rapid și simplu

FNGCIMM poate acorda sprijin companiilor și sectorului financiar prin preluarea parțială a riscurilor de credit, facilitând în acest fel accesul la finanțare în condiții și la costuri cât mai avantajoase.

Finanțarea investițiilor sau a activității curente a IMM-urilor, pe perioade scurte, medii sau lungi, se poate face solicitând băncilor partenere accesarea garanțiilor financiare oferite de FNGCIMM. Procesul de acordare va fi simplu și rapid, pe baza aceleiași documentații solicitate la acordarea creditului, fără alte deplasări sau costuri suplimentare.

Garanțiile financiare sunt instrumente anticiclice intens utilizate în atenuarea șocurilor economice asupra mediului antreprenorial, cu efecte semnificative în perioadele de criză și post-criză, iar din această perspectivă, îi asigurăm pe toți beneficiarii și partenerii noștri că FNGCIMM oferă un parteneriat solid  pentru continuarea activității companiilor.

Experiență de 18 ani în activitate

Transmitem același mesaj de susținere și pentru clienții noștri, care au achiziționat Prima Casă, Prima Mașină sau au accesat programul guvernamental, Investește în ține”, a declarat Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Cu o vastă experiență acumulată în cei 18 ani de activitate, FNGCIMM este un partener activ al autorităților, în identificarea și operaționalizarea altor măsuri economice destinate susținerii întreprinzătorilor, în această perioada dificilă.

Instituțional, dispune de capacitatea de analiză pentru a acorda garanții beneficiarilor care activează în diferite sectoare economice, are capacitatea tehnică (norme/proceduri interne, sistem informatic) și capacitatea organizatorică (personal specializat și cu experiență, rețea națională de unități teritoriale) pentru intensificarea activităților de finanțare-garantare în baza convențiilor de lucru semnate cu peste 25 de instituții finanțatoare și sub supravegherea prudențială a BNR.