MacKenzie Scott, filantropul miliardar și fosta soție a lui Jeff Bezos, a donat 2,7 miliarde de dolari către mai multe organizații caritabile, se arată într-o postare publicată marți pe blogul personal, scrie aljazeera.com. 

Scott, în vârstă de 51 de ani, a zguduit practic lumea filantropiei anul trecut cu ritmul și amploarea ofertei sale. De această dată fosta soție a lui Jeff Bezos a donat către 286 de organizații de la Alvin Ailey American Dance Theatre. De menționat este faptul că, aceasta este prima dată când ea anunță donații de când s-a recăsătorit cu Dan Jewett, profesor de știință din Seattle.

„Eu, Dan, o constelație de cercetători, administratori și consilieri  încercăm cu toții să oferim o avere pentru sistemele care au nevoie de schimbare”, a scris Scott. Totodată, ea a mai adăugat că este încrezătoare în egalitate.

„Suntem guvernați de credința potrivit căreia ar fi mai bine dacă bogăția disproporționată nu ar fi concentrată într-un număr mic de mâini și că soluțiile sunt cel mai bine concepute și implementate de alții”, a mai adăugat aceasta.

MacKenzie Scott, record de donații în 2020

Scott, care a ajuns să dețină un procent de 4% din Amazon.com Inc., după divorțul ei de Jeff Bezos, a devenit rapid unul dintre cei mai consecvenți filantropi din lume.

În 2020, aceasta a stabilit cel mai probabil un record pentru cea mai mare distribuție anuală de către o persoană. Scott a fost lăudată atât de experți, cât și de criticii filantropiei, nu numai pentru viteza și amploarea darurilor sale, ci și pentru organizațiile pe care le ajută, cele mai mici, de obicei fiind trecute cu vederea de marii donatori, dar și pentru persoanele care nu sunt atașate de corzi care vin cu ea cadouri.

„Credem în echipele cu experiență în prima linie a provocărilor, ele vor știi cel mai bine cum să folosească banii. Le-am încurajat să-i cheltuiască oricum doresc ei”, a scris ea marți în postarea sa.

„Mulți au raportat că această încredere a crescut semnificativ impactul cadoului”, se mai arată în postare.