Omul de afaceri Jeff Bezos, în prezent cel mai bogat om din lume, a anunțat miercuri că va demisiona în data de 5 iulie.

Cine îi ia locul la conducerea Amazon

Jeff Bezos a explicat, în cadrul unei conferințe online a accționarilor, că va renunța la post pe 5 iulie, iar funcţia sa de director general al Amazon va fi preluată de şeful diviziei de cloud-computing, Andy Jassy, potrivit CNBC.

“Am ales acea dată pentru că are o semnificaţie sentimentală pentru mine, ziua în care Amazon a fost înfiinţat în 1994, exact acum 27 de ani”, a explicat Bezos, miercuri, la adunarea anuală a acţionarilor Amazon, care a avut loc într-un cadru online.

Amazon anunțase deja o eventuală retragere a lui Bezos

Amazon a anunţat încă din luna februarie că Bezos se va retrage în acest an, însă nu se știa data exactă. Totuși, Bezos nu pleacă de tot din Amazon. Miliardarul va deveni după demisia din funcția de director general preşedintele executiv al consiliului de administraţie al Amazon.

Prin această mutare el ar urma să dedice mai mult timp unor iniţiativelor sale diferite de Amazon, precum Bezos Earth Fund, compania sa de nave spaţiale Blue Origin care este în competiție directă cu Elon Musk, ziarului The Washington Post şi Amazon Day 1 Fund.

Compania a păstrat tăcerea cu privire la noile mutări

Compania a păstrat tăcerea faţă de planurile de succesiune la conducerea sa după plecarea lui Bezos, dar analiştii au anticipat că fie Jassy, fie Jeff Wilke, care s-a retras din funcţia de şef al diviziei de consum la nivel global a Amazon, în august anul trecut, va fi eventualul succesor al lui Bezos. Totuși, funcţia de director general al Amazon urmează să fie preluată de actualul şef al diviziei de cloud-computing, Andy Jassy, lucru care era oarecum așteptat de specialiștii din domeniu.

Sursă foto: Dreamstime