România se închide pe bucăţi, iar restricţiile sunt din ce în ce mai dure din cauza pandemiei. Valul trei face ravagii în ţara noastră, iar noile tulpini sunt mult mai dăunătoare. Toţi medicii şi specialiştii spun că vom ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnice de infectări.

Şoşoacă uimeşte din nou

În tot acest timp, senatoarea independentă, Diana Şoşoacă, nu se lasă. Continuă să conteste toate măsurile şi spune că noile restricţii impuse de autorităţi sunt aberante. Mai mult, exprimarea acesteia a şocat pe toată lumea.

Senatoarea Diana Şoşoacă a afirmat că restricţionarea circulaţiei după ora 22.00 este o măsură “ineptă”, sugerând arbitrariul orei 22.00, ora de la care se limitează circulaţia.

“Marea majoritate a populaţiei a înţeles mascarada Covid-19, nu este niciun mare pericol, este o gripă în cele mai grave cazuri. Ce-i asta că majoritatea sunt asimptomatici, cum adică să ai boala fără să simţi? Ori esti bolnav ori nu esti bolnav.

Şi ce, la 22.00 fără un minut nu este carcalacul şi la 22.01 începe să umble carcalacul pe străzi? Este o masură ineptă. Cifrele sunt scoase din burtă”, a spus fosta senatoare AUR la postul Romania TV.

Noi restricţii de pe 14 martie

Chiar de duminică, 14 martie, autorităţile au impus noi restricţii dure în România. Cei de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au impus mai multe constrângeri. Astfel, circulaţia în afara locuinţei este interzisă după ora 22, iar cazarea în pensiunile şi hotelurile de la munte sau din alte zone turistice a fost limitată la 70% din capacitatea hotelurilor, dar şi a pensiunilor.

Sursa foto INQUAM / George Calin