Senatoarea Diană Şoşoacă provoacă noi probleme! De data aceasta în judeţul Iaşi, unde a blocat activitatea unui centru de vaccinare împotriva COVID-19.

Diana Şoşoacă, protest cu scandări în faţa unui centru de vaccinare dintr-o comună aflată în scenariu roşu

Totul s-a întâmplat în comuna Răchiteni din judeţul Iaşi, care se află de o săptămână în scenariu roşu. Autorităţile judeţene şi oficialii DSP Iaşi au amenajat un centru de vaccinare în comună şi au mobilizat oamenii la imunizare.

În weekendul care a trecut, mai exact sâmbătă, nimeni nu s-a vaccinat la respectivul centru. Totul ar fi din vina Dianei Şoşoacă, spune Vasile Cepoi, directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi.

Senatoarea a organizat un protest chiar la centrul de vaccinare din Răchiteni şi a transmis totul live pe Facebook. Accesul la centrul de vaccinare a fost astfel blocat, transmite Adevărul.

Vasile Cepoi: A blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă

“Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator Şoşoacă la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită”, a declarat medicul Vasile Cepoi.

În judeţul Iaşi, Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” este primul din acest judeţ care va deveni, începând din această săptămână, spital dedicat exclusiv pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

În această unitate nu se vor mai face în următoarea perioadă internări pe alte patologii infecto-contagioase, iar singurul compartiment care îşi va menţine destinaţia este cel dedicat bolanvilor de HIV/SIDA.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea