Miliardarul american George Soros a anunţat că intenţionează să investească fonduri de un miliard de dolari în tehnologii din domeniul energiei regenerabile, pentru a contribui la eforturile de combatere a schimbărilor climatice.

„Încălzirea globală este o problemă politică”, a declarat Soros, citat de Reuters, în timpul unei întâlniri cu presa la Copenhaga (Danemarca), unde liderii statelor din întreaga lume se vor întruni în decembrie pentru un nou acord asupra climei, care să înlocuiască Protocolul de la Kyoto, semnat în 1997.

Investitorul american, de origine ungară, a declarat că va aloca câte zece milioane de dolari anual, în următorii zece ani, pentru a finanţa iniţiative în domeniul schimbărilor climatice.

„Ştiinţa este clară. Mai puţin clar este dacă liderii mondiali vor demonstra voinţa politică necesară rezolvării acestei probleme”, a spus Soros.

Remarcile lui Soros survin după ce discuţiile de la Bangkok, de la finele săptămânii trecute, s-au încheiat fără rezultat, nefiind stabilite sumele care ar urma să le primească ţările sărace pentru a se adapta la schimbările de climă şi cotele de reducere a emisilor de gaze de către statele bogate.

SURSA: Mediafax