"Problema Greciei nu a fost tratată cum trebuie, motiv pentru care ar trebui să iasă din zona euro și din Uniunea Europeană", a declarat Soros într-un interviu pentru Der Spiegel, adăugând că moneda euro va supraviețui crizei datoriilor.
Soros, despre care se spune că a câştigat peste un miliard de euro pariind împotriva lirei sterline în 1992, a subliniat în acelaşi interviu că nu are de gând să speculeze acum împotriva euro.
"Categoric, nu intenţionez să pariez împotriva euro. Şi aceasta deoarece chinezii sunt foarte interesaţi de o alternativă la dolar şi vor face tot posibilul să-i ajute pe europeni să-l salveze", a explicat el.
Miliardarul, recunoscut pentru speculaţiile pe lira sterlină în 1992, a dat vina pe Germania pentru agravarea crizei. ‘Reticenţele Germaniei (pentru a veni în sprijinul unei ţări în dificultate din zona euro) au condus la agravarea crizei Greciei şi au determinat o contagiune care s-a transformat într-o criză existenţială pentru Europa. Numai Germania poate inversa dinamica dezintegrării europene’, a apreciat George Soros.