Premierul a subliniat că alegerile din 2016 au fost câştigate de sutele de mii de PSD-işti care au muncit, şi nu de o singură persoană, Liviu Dragnea, ''care vrea să confişte acest partid şi mai grav decât atât, să confişte ţara. Acest lucru nu este posibil''. 

''I-am cerut următorul lucru: în momentul în care îşi va asuma (Liviu Dragnea – n.r.) demisia pentru situaţia în care a adus PSD-ul, eu nu mă ţin de scaun. PSD trebuie să rămână acolo. Îmi voi da demisia. Al doilea lucru: trebuie să se organizeze Congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. De ce să nu hotărâm, mii de oameni, care au muncit, soarta acestui partid? Nu, el fuge de oameni. Acesta nu e preşedinte PSD. Cel care fuge de oameni nu este preşedinte, de aceea i-am cerut demisia. Al treilea lucru: pentru că PSD a câştigat alegerile, să garanteze în faţa partidului, nu în faţa a doi-cinci oameni, ci în faţa partidului, această aventură în care ne-a aruncat, nu va duce la pierderea guvernării. Nu a putut să garanteze. Nu l-aţi auzit să spună acest lucru, să-şi asume. Acest lucru nu este normal, este bătaie de joc la adresa muncii noastre, a tuturor celor de aici, din Caraş, din toate judeţele'', a explicat Sorin Grindeanu. 

Şeful Guvernului a mai subliniat că, în 2016, când au pornit primii paşi la alegerile locale, la lansarea candidaţilor le-a spus acestora că ''noi trebuie să fim de partea bună a istoriei, să nu ne fie ruşine de ceea ce facem. Acelaşi lucru îl transmit şi astăzi şi sunt mândru şi emoţionat, să văd atâţia (social-democraţi – n.r.) alături de mine, vă mulţumesc'', a spus premierul. 

Acesta le-a transmis celor aproape o mie de social-democraţi adunaţi la sediul PSD Timiş că a venit ''acasă'' să vadă ''dacă în Timişoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică, şi iată câţi suntem!''. 

Grindeanu a avut-o alături pe Florica Fîşie, cea care în anul 1996 i-a scris recomandarea de a intra în PSD.

''Eu cred că nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară din acest partid de câte ori voi primi recomandări'', a conchis Grindeanu. 

El a participat la Comitet Executiv Judeţean al PSD Timiş. (Sursa: Agerpres)