Sorin Grindeanu a anunţat, luni, că s-a decis cine va finaliza lucrările pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, proiectul având o valoare de 439,29 milioane lei, fără TVA.

„A fost desemnat câştigătorul contractului pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Piteşti (17,7 km)!

Asocierea de constructori români şi turci va avea la dispoziţie 439,29 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.

Fonduri nerambursabile pentru tronsonul Craiova-Robănești

Ministrul Transporturilor a mai anunțat că finanţarea lucrărilor între Craiova şi Robăneşti este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, iar procedurile pentru semnarea contractului vor putea fi demarate peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

„Contractul precedent a fost reziliat la sfârşitul anului trecut, după ce constructorul italian nu a mai fost capabil să continue lucrările”, a completat Grindeanu.

Nu ruperea contractelor este soluția

În altă ordine de idei, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri la Podul suspendat între Brăila şi Tulcea că sunt companii cu care a reziliat contracte, dar nu vede rolul unui ministru de a rupe contracte şi de a face spectacol, ci de a încerca să găsească soluţii să se ducă acele contracte într-un final la bun sfârşit. El a mai spus că sunt companii care îşi fac treaba şi sunt companii care îşi fac treaba cum au fost obişnuiţi în anii 90, când veneau în România cu un laptop şi voiau să facă lucrări de infrastructură.

”Ca peste tot, sunt companii care îşi fac treaba şi sunt companii care îşi fac treaba cum au fost obişnuiţi în anii 90, când veneau în România cu un laptop şi voiau să facă lucrări de infrastructură. Unii au înţeles că s-a schimbat perioada (..) şi s-au adaptat. Alţii, tot mai puţini şi vor dispărea până la urmă, nu au înţeles”, a spus ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că nu poate spune că unii sunt perfecţi cum nu poate spune că sunt foarte răi, pentru că nu ar fi adevărat şi că este de la caz la caz.

”Sunt companii cu care am reziliat contracte, dar nu văd rolul unui ministru acela de a rupe contracte şi de a face spectacol, ci de a încerca de fiecare dată să găsească soluţii să se ducă acele contracte într-un final la bun sfârşit. Când nu se mai poate, există şi această variantă a rezilierii de contracte”, a menţionat Grindeanu, precizând că au certificate negative pe care le emit din trei în trei luni şi care sunt valabile la nivelul Uniunii Europene.