Sony Xperia M4 Aqua, disponibil în nuanţele alb, negru şi roz, are un aspect premium, având o grosime de 7,3 mm şi cântărind 136 de grame. Terminalul, care este disponibil şi în varianta cu două SIM-uri, este rezistent la apă şi praf deşi la prima vedere nu pare deoarece conectorul microUSB nu este prevăzut cu căpacel. Nu trebuie să te îngrijorezi pentru că este protejat împotriva pătrunderii de lichide.

La exterior, telefonul include buton pentru fotografii, care activează camera la o apăsare prelungită, buton pentru volum şi buton de pornire. Ecranul este acoperit de o sticlă, Gorilla Glass 3, rezistentă la zgârieturi, are 5 inch, rezoluţie de 1.280×720 pixeli şi 294ppi. Un lucru interesant în ceea ce priveşte ecranul este că poate fi operat chiar dacă porţi mănuşi.

În privinţa caracteristicilor, Sony Xperia M4 are chipset Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, procesor quad-core 1.5 GHz + quad-core 1.0 GHz, procesor grafic Adreno 405, memorie RAM de 2 GB şi spaţiu de stocare de 8GB. Spaţiul poate fi mărit cu un card de până la 128 GB. Telefonul mai include  Radio FM, NFC, Wi-Fi Direct, DLNA.  

         

Camera foto principală are 13 MP şi ca la orice smartphone capturează imagini foarte bune atunci când luminozitatea este excelentă. Camera poate filma în formatul 1080p/30fps, însă dacă filmezi la cea mai bună calitate ar fi bine să ai şi un card în slot pentru că fişierele ocupă mult spaţiu, iar cei 8GB nu sunt suficienţi. Camera secundară are 5 MP şi este ideală pentru imagini de aproape având un unghi larg de vizibilitate.

Japonezii promit o autonomie de două zile, iar adevărul este că telefonul rezistă atât, dar doar dacă este folosit moderat. Dacă deschizi aplicaţi, jocuri, navighezi pe internet şi vorbeşti regulat autonomia scade la o singură zi. Destul de ciudat ni s-a părut durata lungă de încărcare a acumulatorului.

Sony Xperia M4 Aqua este o variantă pentru cei care sunt în căutarea unui telefon elegant, subţire, dar rezistent.  Preţurile în ţara noastră pornesc de la 1.400 de lei