Abia anunţat pe poziţia de consilier al ministrului de Finanţe, Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a explicat pentru capital.ro care sunt primele măsuri pe care le va pune pe masa lui Sebastian Vlădescu. 

„Nu ştiu dacă domnul ministru va lua în considerare ce îi spun eu sau alţi consilieri, dar deja am început să vorbim despre probleme concrete, cum este cazul celor 100.000 de disponibilizări sau posibilitatea de îmchidere a 3.000 de şcoli, care mai mult nu sunt decât sunt, dar sunt o povară pentru buget”, explică solistul trupei Holograf pentru capital.ro.

O altă problemă la care se gândeşte solistul de la Holograf este o eventuală redimensionare administrativă a ţării. „Bucureştiul, de exemplu, are primar pentru fiecare sector şi angajaţi pentru fiecare primărie în parte, cu primar, secretară, şofer, etc, şi în total numărul de angajaţi este undeva între 300 şi 400. În judeţul Timiş, de exemplu, are multe primării, care acumulează peste 1.000 de angajaţi plătiţi din banii nostri”, a subliniat Bittman.

În ceea ce priveşte aprobarea bugetului pentru Ministerul Finanţelor, noul consilier al lui Vlădescu a declarat că nu poate face previziuni. „Nu cred că sunt eu în măsură să vorbesc de buget. Nu cred totuşi că va fi cineva mulţumit de deciziile luate de Ministerul de Finanţe în viitorul apropiat”, a declarat Bittman.

Bittman va fi plătit, ca şi Andrei Gheorghe, angajat şi el consilier al ministrului de Finanţe, cu un salariu de aproximativ 2.000 de lei pe lună.