Românii ar putea scăpa, atunci când merg spre mare sau se întorc de pe litoral, de plata taxei de pod. Senatorii au adoptat tacit un proiect de act normativ prin care toți românii care traversează Dunărea pe podurile de pe teritoriul țării noastre ar putea scăpa de plata taxei de utilizare a acestor.  Această măsură, care ar putea face drumul spre mare mai ieftin spre litoral se găsește în Propunerea legislativă pentru modificarea Anexei 3 la Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, document ce a fost adoptat tacit la Senat. Inițiativa legislativă are nevoie, pentru a se putea aplica, și de aprobarea deputaților, de semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial. 

Dacă măsurile cuprinse în inițiativa legislativă care modifică OG nr.15/2002 vor ajunge să se aplice, călătoriile spre și dinspre mare ar putea implica cheltuieli mai mici. Concret, propunerea legislativă prevede eliminarea a două taxe pentru utilizarea podurilor. Este vorba, mai exact, despre eliminarea taxelor de utilizare a podului Fetești – Cernavodă și a celui dintre Giurgeni și Vadu Oii.
Totuși, chiar dacă vor fi eliminate cele două taxe de pod amintite anterior, românii tot vor plăti o taxă la utilizarea unui pod pentru traversarea Dunării. Concret, vorbim aici despre taxa de pod pentru traversarea Dunării între Giurgiu și Ruse (Bulgaria), care se va plăti în continuare. Atenţie! Proiectul de act normativ chiar dacă a fost adoptat tacit de Senat, nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să primească și aprobarea Camerei Deputaților, semnătura șefului statului și să fie publicat în Monitorul Oficial.
Sursa: avocatnet.ro