Reporterul australian Denham Hitchcock de la Channel 7 a ajuns la spital după ce a fost diagnosticat cu pericardită, un efect secundar rar al vaccinului Pfizer, scrie News.com.

Într-o postare pe Instagram, jurnalistul a scris că „s-a luptat cu el dacă să-și împărtășească sau nu experiența”. Dar, spune el, a decis că după 27 de ani de muncă jurnalistică, scopul său principal este de a descoperi adevărul și de a nu fi ipocrit.

„NU sunt anti-vaccinist. Dar nici nu sunt pro vaccinare. Sunt pro alegere și pro informare profesională pentru a face această alegere. Mai presus de toate, sunt PRO deschiderea țării și, pentru a face acest lucru, nu am văzut o altă cale decît vaccinare majorității australienilor. Așa că m-am vaccinat cu Pfizer”, a precizat Hitchcock.

Jurnalistul a continuat:

„Prima săptămână a fost ca după orice vaccin. Senzație de moleșeală. După, inima a început să o ia la goană, aveam senzația de furnicături în brațe, oboseală extremă și o senzație de amețeală foarte ciudată. Am luat Nurofen și am continuat să lucrez.

Starea mi se înrăutățise – dureri toracice ascuțite și frisoane reci. Amețeala era intensă. La 25 de zile după vaccin și probabil prea târziu la spital, iată-mă acum diagnosticat cu pericardită – sau inflamație a inimii din cauza vaccinului Pfizer”.

Jurnalistul spune că, în actuala frenezie a vaccinurilor, nimeni nu vorbește despre aceste lucruri, deși este clar că se întâmplă.

”Dacă vreți să vă vaccinați și aveți antecedente cardiace, ar trebui să discutați cu medicul despre alegerea vaccinului”, spune, în final, Denham Hitchcock.

Pericardita este un efect secundar extrem de rar al vaccinului Pfizer care afectează aproximativ una din 74.000 de persoane vaccinate. Conform Departamentului de Sănătate din Australia, afecțiunea afectează în special bărbații sub 30 de ani după ce au primit a doua doză.
Potrivit Agenției Medicamentului din Marea Britanie, până la 23 iunie 2021 inclusiv, s-au primit 60 de rapoarte de miocardită și 42 de rapoarte de pericardită în urma utilizării vaccinului Pfizer / BioNTech, precum și câte un raport de pericardită virală și endocardită streptococică.

Pentru vaccinul COVID-19 AstraZeneca au existat 51 de rapoarte de miocardită și 89 de rapoarte de pericardită după vaccinare până la 23 iunie 2021 inclusiv.