Weekendu-ul pelungit de Rusalii nu anunță nimic bun. Acesta este unul al eliberării, dar se pare că românii au întrecut limită și au uitat de pandemia de coronavirus.

Mii de români sunt în pericol

Șoselele ce duc spre mare au fost pline de mașini tot weekendul. Pe Autostrada Soarelui s-au creat ambuteiaje, din cauza unor lucrări care au prelungit drumul București -Constanța până la 5 ore. Coloana de mașini s-a format pe Autostrada Soarelui încă de la ieșirea din București, spre mare.

”Am plecat la 11 și un sfert din București și am făcut până aici 3 ore. Puteau să termine lucrările în pandemie, cât a fost închis tot, mă așteptam să fie gata lucrările, dar da… asta e. Mergem în Vama Veche”, a spus un bărbat, completat de altcineva. ”Mergem la mare, din București, a fost oribil, foarte aglomerat, greu, mai ales unde se lucra, foarte greu am înaintat. Ne e dor de mare, altfel nu așteptam să ajungem”, spun românii.

Regăsirea cu Vama Veche a fost emoționantă pentru cei care s-au lăsat în jocul valurilor și bătaia vântului. Aleea principală a fost un furnicar. Imaginea e mai aproape de o zi din plin sezon, iar de distanțare sau teamă nu poate fi vorba.

Accesoriu principal al turiștilor au fost ochelarii de soare, nicidecum masca sanitară, anunță ProTV.

Peste 10.000 de turiști sunt la malul mării, cei mai mulți în Vama Veche și Mamaia. Românii au profitat de relaxarea restricțiilor după aproape trei luni de pandemie și au dat o fugă la mare în acest weekend, primul în care pot merge la terase și pe plajele amenajate din stațiuni. Cei mai mulți au vrut să simtă din nou nisipul sub picioare și să respire aerul curat al mării.

În aer liber, mai toţi turiştii au renunțat la măştile de protecție pe care angajații teraselor, beach barurilor și plajelor sunt obligați să le poarte. Aplicarea normelor de igienă și de distanțare aduce costuri suplimentare și, în unele cazuri, măriri de tarife cu până la 10%, sunt informațiile Radio România Actualități.

Sursa foto FOTO-Inquam.-Octav-Ganea-scaled.jpg